Sivuista

Blogi kertoo Sailan ja Sampon matkoista ympäri maailmaa. Olemme kolmikymppinen liikuntavammainen aviopari. Sailalla on cp-vamma ja Sampolla etenevä Duchennen lihasdystrofia.  Matkalla taustaroolissa on aina vähintään yksi henkilökohtainen avustaja – riippuen matkan pituudesta.

Haaveenamme on käydä kaikissa maanosissa Antarktista lukuun ottamatta. Näistä viisi kuudesta on jo käytännössä toteutettu. Saa nähdä jääkö Afrikka ikuiseksi haaveeksi.

Haasteenamme ovat apuvälineet. Sampo liikkuu pelkästään sähköpyörätuolilla ja hengittää koneen avustuksella. Saila kävelee sisätiloissa ja lyhyitä etäisyyksiä. Mukana on siis nykyisin aina 2 sähköpyörätuolia, suihkutuoli, laukullinen hoitotarvikkeita ja varahengityskone. Joskus mukana on varmuuden varalta ja tavaroiden kuljetusta varten Sampon manuaalipyörätuoli. Sitä ei onneksi ole tarvittu kuin lentokentillä lähtöselvityksestä koneeseen mentäessä.

Hotellit ja kulkuvälineet olemme arvioineet oman skaalamme mukaan seuraavasti:

*= selvittiin hengissä, **=seikkailuhenkiselle, ***=kelpaa, ****=vaativampaankin makuun, *****=loistava

Tämä ei ole mikään standardoitu mittari vaan täysin kokemuksiimme ja tunteeseen perustuvia arvioita. Kylpyammeellisuus tai seinässä kiinteästi oleva suihku vähentävät aina hotellin esteettömyyspisteitä.