Biografia

V.Auer on monella tapaa persoonallinen: Oma näkemys ja moneen makuun uppoava musiikillinen linja on kuultavissa bändin omassa tuotannossa. Muusikoiden liikuntarajoitteiden vuoksi bändi käyttää soittimina lähinnä iPadeja. Musiikkia tuotetaan myös ohjelmoimalla.

Syksyllä 2001 alkusysäyksen saanut kokoonpano tunnettiin kolme vuotta nimellä Legendat. Pitkään ohjelmistossa olleiden cover-biisien hiljalleen väistyessä omien biisien tieltä sai entinen nimi jäädä historiaan syksyllä 2004.

Historiansa aikana bändi on elänyt ja soittajien vaihdoksia on tullut vastaan. On ollut kuolemantapauksia, henkilöristiriitoja tai muita syitä. Hiljalleen V.Auer vakiintui viiteen henkilöön.

V.Auer aloitti debyyttialbuminsa äänitykset vuoden 2005 kesällä. Äänitykset eivät silloin sujuneet aivan suunnitelmien mukaan; olihan V.Auer täynnä keltanokkia äänityksien suhteen. Alkuperäinen miksaaja ei mystisestä syystä voinut jatkaa silloista tehtäväänsä, vaan pitkän hiljaisuuden jälkeen saatiin käteen vain keskeneräiset miksaukset. Homma meinasi kaatua tähän. Onneksi bändi löysi uuden kaverin äänityshommiin ja pyörät alkoivat taas pyöriä. Alkuvuonna 2008 V.Auer sitten julkaisi Kimmo Antikaisen johdolla Terveisiä maailman ääristä -omakustanteen.

Ihmiset ottivat levyn hyvin vastaan ja levyjulkkarikeikalla Helsingin Korjaamolla paikalla oli bändin ystäviä ennätysmäärä. Levyä saatiin myydyksi mukava määrä ja se toi bändille itseluottamusta. Uudesta levystä alettiin heti haaveilla.

Uuden levyn tekeminen alkoi konkretisoitua kun bändi alkoi työstää uutta materiaalia. Myös ensimmäisen levyn ylijääneitä sävellyksiä oli useita käyttämättä. Sävellysvastuuta jaettiin ja yli puolet biiseistä syntyikin uusien säveltäjien toimesta. Monipuolisesta valikoimasta saatiin kasaan yhtenäinen biisiläjä. Tietokoneella sävellettyihin demoihin kirjoitettiin sanoja, jotka sitten sovitusvaiheessa ja treeneissä muokkaantuivat sopiviksi. V.Auer aloitti samalla hedelmällisen yhteistyön Harri Kentalan kanssa.

Innokkaasti bändi käynnisti treenauksen uutta albumia varten. Keikkoja ei juurikaan tehty vaan keskityttiin uusiin biiseihin. Tässä vaiheessa solisti Sanna Kalmari ilmoitti lähtevänsä V.Auerista. Mitään dramaattista asiaan ei liittynyt. Motivaation ja ajan puute ei sallinut aloittaa uutta projektia. Bändi toipui nopeasti tiedosta eikä uutta laulajaa tarvinnut kauaa etsiä. Kesällä 2009 V.Auer soitti viimeisen keikkansa Sannan kanssa ja viimeiseen biisiin kutsuttiin uusi laulaja Vivi Virtanen.

Vivi omaksui nopeasti jo Sannan kanssa opetellut kappaleet ja pienellä sovituksella äänelleen sopivaksi. Vivi alkoi myös tuottaa ja sovittaa laulumelodioita monipuolisemmiksi. Lahjakas kuorotyttö toi biiseihin uusia vivahteita ja kehitti niihin uutta eloa.

Vuoden 2010 kesällä V.Auer pääsi taas äänityspuuhiin. Viimeinen levylle tullut kappale saatiin valmiiksi kun muut oli jo äänitetty. Äänitykset jatkuivat osin syksylle asti. Miksaus aloitettiin marraskuussa, mutta aikataulun tultua kireäksi bändi siirsi suosiolla levynjulkaisua vuodelle 2011.

Kun kaikki saatiin viimeinkin valmiiksi V.Auer julkaisi toisen albuminsa Erokratia huhtikuussa 2011. Levyn painamista tuki Kansan sivistysrahasto.

Alkuvuodesta 2011 yhtyeeseen liittyi myös nuori kitaristi Toni Kirjava. Hän ehti oppia biisit sen verran nopasti, että soitti jo toukokuun lopun levyjulkkarikeikalla muutamalla biisillä. Traagista Tonin liittymisessä bändiin, että hän ehti olla bändissä vajaa 2 vuotta. Joulukuussa 2012 Toni menehtyi yllättäen.

Koko bändissä orastanut motivaation puute sai pisteen kun Toni poistui keskuudestamme. Kaikki järkyttyivät, eikä enää osattu sanoa mikä bändin tulevaisuus olisi. Yksi syy motivaation katoamiseen oli parin soittajan lihasvoimien heikkeneminen. Itsensä ilmaiseminen ja kehittäminen oli hankalaa, eikä bändi edes kuulostanut hyvältä. V.Auer jäi siis telakalle toistaiseksi.

Puolen vuoden jälkeen bändi kuitenkin kokoontui bändileirille yrittäen luoda jotain. Silloin tuli yllättävä käänne, joka nosti motivaatiota. Bändille esiteltiin iPadit, joita voitiin hyödyntää myös soittamiseen. V.Auer kuulosti tämän jälkeen paremmalta kuin koskaan.

Vuodet 2012-2013 olivat jälleen aktiivisia ja uutta materiaalia syntyi runsaasti. Bändissä myös käväisi seitsemäs jäsen Joosa Kurvinen tehden yhden biisin (julkaisemattoman) ja esiintyen parilla keikalla.

V.Auer julkaisi yhden sinkun Spotifyssa keväällä 2016 nimeltään Sinä päivänä. Tänä keväänä myös rumpali Vesa Seppänen menehtyi hyvin yllättäen. Tämä oli äärimmäisen kova shokki koko yhtyeelle, joka jäi välittömästi telakalle. Aktivoitumisesta ei edes puhuttu pitkään aikaan, vaikka materiaalia jäi.

Touhuun jäi kuitenkin pieni kipinä, joka syttyi taas hiljalleen. Bändi kutsui mukaan vanhan tutun Joosa Kurvisen ja musiikkia alkoi taas syntyä. Myös Vivi alkoi ottaa lisää roolia ja biisien sovituksiin tuli uutta eloa. V.Auer on siis hyvinkin aktiivinen, vaikka keikkailu onkin jäänyt kokonaan pois.